Přeskočit na hlavní obsah.
- 15% sleva na všechno s kódem MAMA. Platí do 13. května.

Séra výrazně prospívají vaší péči o pleť

Séra mohou pomoci při řešení mnoha problémů různých typů a stavů pleti. V každodenní rutině jsou velmi důležité a doporučujeme je nevynechávat, právě naopak, pokud jste je doposud nepoužívali, rozhodně začněte. Séra jsou navržena tak, že pokožce dodávají vysoké koncentrace specifických aktivních složek. Existují různé typy sér, nejčastější jsou čiré, gelové nebo tekuté a bývají méně husté než krémy a oleje. Molekuly v nich jsou schopny proniknout hlouběji do pokožky a vykonávají svoji práci v jejích spodnějších vrstvách. Většinou obsahují antioxidanty včetně vitamínu A, C a E, retinoly a složky, které vyrovnávají tón pleti. Působí jako cílená léčba vrásek, pigmentace a zarudnutí.

Co je sérum? 

Vysoce koncentrovaná formulace, navržená tak, aby se rychle vstřebala do pokožky a dodala jí intenzivní dávku složek. Některá séra mají jednu hlavní složku, zatímco jiná, včetně těch, která se zaměřují na příznaky stárnutí, jsou kombinovány. Zejména vitamín C může zabránit hnědým skvrnám, zvrátit poškození ultrafialovými paprsky a stimulovat růst nového kolagenu. Viz: Pro-Collagen Vitamin C Oil SerumDalší výbornou možností pleťového séra zacíleného na boj proti vráskám je sérum nabité antioxidanty a bakuchiolem, který svými vlastnostmi připomíná retinol. Viz: Bakuchiol & Squalane Oil SerumNe všechna séra fungují stejně. Jejich funkčnost závisí na aktivních složkách, formulaci a stabilitě sloučeniny. Výkonné složky mohou dráždit citlivou pokožku. Vždy otestujte malou oblast předtím, než sérum aplikujete na celou tvář a dekolt. Buďte opatrní při kombinování sér, které obsahují kyseliny s jinými produkty s obsahem kyselin. 

Jak používat sérum?

Pleť každého člověka je jiná, pro vyzkoušení nového produktu potřebujete alespoň 5-7 týdnů, abyste viděli, jak vaše pleť reaguje. V závislosti na séru a aktuálním stavu vaší pokožky můžete vidět počáteční výsledky i dříve. Sérum používejte na vyčištěnou tvář a krk dvakrát denně, před aplikací hydratačního krému a oleje. Séra jsou lehce vstřebatelné tekutiny na olejové nebo vodní bázi, které rozetřete na pokožku. Obvykle se prodávají v malých lahvičkách s pipetou a na ošetření celého obličeje vám stačí pár kapek.

Jak skladovat? 

Koupelna, přestože je automaticky prvním místem pro skladování kosmetických produktů, není ideální. Zejména, pokud vaše produkty nejsou těsně uzavřeny, vlhké prostředí koupelny je živnou půdou pro růst bakterií způsobujících podráždění nebo akné. Dalším důvodem je, že pokaždé, když si dáte horkou sprchu, teplo nebo vysoká teplota může vést k rychlejšímu rozkladu nebo oxidaci určitých složek. Nejlepší možností je skladovat je v suché zásuvce nebo skříni, která je mimo dosahu slunečního záření a teplotních výkyvů.

Které produkty by se měly uchovávat v lednici? 

Produkty, které jsou velmi citlivé na teplo nebo světlo, jako je vitamin C a retinoidy, nebo přírodní/organická péče o pleť s kratší trvanlivostí. V lednici vydrží déle a nerozloží se. Nemusíte si kupovat speciální kosmetickou ledničku, ale pokud je skladujete v kuchyňské lednici, ujistěte se, že jsou správně utěsněny. Do lednice rozhodně nepatří produkty na bázi oleje, jako jsou olejová séra, protože složky se vlivem chladu mohou oddělit. Nejideálnější místo pro uložení kosmetických produktů je chladné a suché místo mimo dosahu přímého slunečního záření.

Proč jsou séra v tmavých lahvičkách?

Některá séra koupíte ve skleněných lahvičkách s pastelovým nebo matným povrchem, zatímco jiná se dodávají v tmavohnědém nebo černém skle. Séra pro péči o pleť, která jsou v tmavých lahvičkách, obvykle obsahují silné antioxidanty, jako jsou vitamíny C, E a kyselina ferulová. Jsou velmi náchylné k degradaci vlivem světla a kyslíku. Tmavé balení pomáhá chránit séra před rozpadem, pokud jsou vystaveny světlu. Zatímco tmavé balení je první linií ochrany vašeho séra, stejně důležité je, jak jej skladujete doma. Vhodné skladování produktů péče o pleť výrazně prodlouží dobu jejich trvanlivosti.

Hi, this store only ships to Czech republic. Since you are coming from outside, please visit our store dedicated for international
customers. Thank you.

Shop on International Store